Tuesday 17 February 2009

ritm











Lasa lucrurile sa curga in ritmul lor.
Studiind psihologia am invatat ca stresul asteptarii e cumplit, dar cand am ajuns sa-l simt pe pielea mea pot altfel sa inteleg pe cel care-l traieste cu adevarat.
De regula asteptarea implica cel putin doi factori: unul care asteapta si unul care este asteptat.
Stresul nu este altceva decit faptul ca cel care asteapta devine anxios pentru ca nu poate intervenii si nu poate controla situatia. Stresul este imposibilitatea de a-ti gestiona framintarile cu privire la o situatie.
Dar tot cu psihologia am noroc, pentru ca poate da si rezolvarea la starea generata de stres, prin faptul ca, daca nu poti schimba circumstantele, ceea ce poti face, este, sa schimbi atitudinea.

Monday 16 February 2009

zapada




De ieri ninge incontinuu, majoritatea se stramba cind se uita pe geam si zic , ce vreme nasoala, e mai bine sa stai in casa si sa arda focu in calorifere.
Eu ma bucur ca pruncii si abia am rezistat pana dupamasa, cind am hotarat sa dau o fuga prin zapada. In spatele blocului numa eu si ciinele vecinilor, zburdam ca mieii prin zapada. nu m-am dat prea tare ca stiam c-o sa vina vecinu si nu voiam sa ma vada zburdind ca si ciinele ca deh io-s fata bine crescuta , si la o virsta la care altii isi tin nepotii in poala si le povestesc la gura sobei.
Mi-ar fi placut sa am libertatea sa ma exprim in voie si sa ma bucur si pe dinafara, dar asta e!, uneori ne simtim incorsetati de "buna purtare" si nu ne mai putem exprima in felul in care copii o fac. dar am tinut-o pe dinauntru, si, cu toata fiinta mea m-am bucurat ca un copil.

Monday 9 February 2009

Util si placut




Cind astepti ceva, si esti o persoana care nu pierde vremea degeaba, cu siguranta exista o preocupare cu care sa-ti umpli timpul ca sa nu-l consideri pierdut.






Monday 2 February 2009

workshop






Am venit de trei saptamani in Danemarca sa imi ofer serviciile in cadrul asistentei medicale, auzind "marea nevoie" care o are societatea daneza in domeniul acesta. Intru apoi intr-un cerc vicios: daca nu stii limba nu obtii job , daca nu ai job nu te primeste la scoala de limba, si iaca asa dau peste altceva. Ceva ce am lasat un urma cu 20 de ani ca si hoby, sa-mi foloseasca in vremuri in care o sa ma plictisesc, sau pur si simplu cand stresul asteptarii devine enervant. Desenul si pictura.
Nimeresc la cel mai fain workshop de pana acum. Redescopar placerea de a desena si satisfactia pe care o ai uitandu-te la propriile creatii.
La un moment dat ma intrebam ce caut pe aici daca tot trebuie sa astept ceva care probabil nu se va materializa, dar niciodata nu trebuie sa te blochezi daca ceva nu se intampla asa cum ti-ai propus, pentru ca s-ar putea sa descoperi spontaneitatea de a face ceva care iti face placere.

The universe itself keeps on expanding and expanding / in all of the directions it can whiz / as fast as it can go / the speed of light you know / twelve million miles a minute and thats the fastest speed there is / so remember when your feeling very small and insecure / how amazingly unlikely is your birth / and pray that there intelligent life somewhere up in space / cause theres bugger all down here on Earth. (Monty Python)